simple site templates

Mi is az a paintball?


A paintball-t szerte a világon játszák fiatalok és idősek, férfiak és nők, tanárok és diákok, autószerelők és vállalatigazgatók. Néhány dolog azonban közös bennük: a kalandvágy, a versenyszellem és a közösségi érzés.

A paintball tulajdonképpen a gyerekkorunkból jól ismert kidobós, számháború és bújócska keveréke, csak éppen sokkal kihívóbb, életszerűbb és kifinomultabb ezeknél. A játéknak rendkívül sokféle változata van. Leggyakrabban két csapatra oszlanak a játékosok, és az ellenfél zászlóját próbálják megszerezni. A csapatok létszáma a 4-5 főtől akár 100 főig is terjedhet, ezt csak a játékterület mérete korlátozza.
   
Hogy is játsszuk?
A játék célja általában az, hogy elraboljuk az ellenfél zászlóját, és közben megvédjük a magunkét.
A játékosok légfegyverből kilőtt festékgolyókkal jelölhetik meg az ellenséges csapat tagjait. Akit eltalált egy festékgolyó - mely jól látható nyomot hagy a ruhán - az kiesett a játékból.

Egy forduló általában 20-45 percig tart, és egy nap 10-15 játékra kerül sor. A fordulók közt a játékosok ellenőrizhetik a felszerelésüket, feltölthetik muníciójukat, uzsonnázhatnak, és persze hősi győzelmeikről és még hősiesebb kudarcaikról regélhetnek. Győztesként vagy vesztesként, de jól érzik magukat! 
 
Milyen is az a festékgolyó?
A festékgolyók gömb alakú, kétforintos nagyságú zselatinkapszulák, melyek ételfestéket tartalmaznak. Amikor a golyó eltalál egy játékost, a zselatinburok megreped és a festék szétfolyik a ruháján. Ez a festék nem tartalmaz mérgező anyagokat, vízzel oldható és a környezetet nem károsítja. Szappanos vízzel könnyedén eltávolíthatjuk akár bőrünkről, akár a ruházatunkból.
 
Milyen puskával játsszák?
Számos paintball fegyver létezik a marokfegyvertől az egyedi építésű többcsövű, teljesen automata fegyverrel felszerelt "tank"-ig. A két leggyakoribb fegyvertípus azonban nagyon hasonlít a puskára. Az egyiknél a fegyvert minden lövés után újra fel kell húzni. A másik fajta - félautomata - puska minden lövés után felhúzza saját magát. Itt igazán nincs más dolga a játékosnak, mint a ravaszra tapadni!
 
Fáj, ha eltalál?
A festékgolyók nem ütnek olyan nagyot, hogy sérülést okozzanak, feltéve ha betartják a biztonsági előírásokat. Rendkívül fontos, hogy a játékosok a paintball játék céljára tervezett védőmaszkot viseljék a játék egész ideje alatt, ugyanis egyedül a szem és a fül számára jelentenek veszélyt a festékgolyók. A játék során javasolt többrétegű laza ruházatot viselni. A biztosítótársaságok felmérései szerint a paintball biztonságosabb sport mint a golf, a kocogás, a síelés, a tenisz, vagy akár az úszás. A golyó becsapódása mérsékelt fájdalmat, a fedetlen testrészeken felszíni sérüléseket okozhat, ám a játék hevében ezek szinte észrevehetetlenek, sőt inkább hozzájárulnak a játék életszerűségéhez, izgalmához.

Bírók?
Igen. A játék során bírók és játékvezetők felügyelik a biztonsági előírások betartását, illetve biztosítják a játék feltételeit.

Kik játszhatják?
A paintball olyan sport, ahol a nők egyenlők a férfiakkal és nem számít, hogy ki idős és ki fiatal. A testméretek és az erő sem olyan fontosak, mint a tervezés, a csapatszellem, az intelligencia és a határozottság. Itt a gyors gondolkodás és a döntésképesség teszi az embert jó játékossá.

A játékot 12-13 éves kor felett ajánljuk!!

A paintball fejleszti a jellemet!
A paintball-ban minden döntés és minden mozdulat számít. A játékosok szembesülnek a stratégia és a csapatmunka fontosságával, miközben megnő az önbecsülésük és határozott döntésekre képes vezetőkké válnak. A paintball segítségével lerázhatjuk a mindennapi kötöttségeket és újra megérint minket a kaland és a játék szele. Amikor elkezdődik a játék, mindenkinek felszökik az adrenalinszintje és minden játékos csak egy dologra tud gondolni: a győzelem édes ízére!

Jótanácsok


Mit szúrhatok el a játék alatt?
- Leveszem a védőmaszkomat a játékterületen. SOHA nem szabad levenni! 
- Használt, földről felvett golyót rakok a fegyverembe.
- Túlságosan előreszaladok amikor a csapatom rohamoz.
- Csapattársaimra tüzelek.
- Elbámészkodom játék közben.
- Tűzvonalban sétálok, miután kiestem a játékból.
- Megfutamodok és cserbenhagyom a társaimat.
- Fél tárnál kevesebb lőszerrel kezdek új játékot.
 
Hogy csináljam jól?
-Minden játék előtt ellenőrzöm a lőszeremet.
-  Megbeszélem a játéktaktikát a csapatommal.
- Kiállok ha érvényes találat ért. Csalással a magam szórakozását is elrontom.
- Nem félek támadni és élvezni a játékot.
-  Földre esett, vagy földön talált lőszert nem teszek a fegyverbe.
-  Segítek társaimnak.
-  Nem szólok bele a játék menetébe miután kiálltam.
-  Rétegesen és lazán öltözködöm. Olyan ruhát veszek fel amiért nem kár.
-  Stabil, lehetőleg magasszárú cipőben játszom.
-  Lehetőleg sapkát, sálat és kesztyűt is viselek.
-  Elég ételt és italt csomagolok magamnak.


Mi a legrosszabb ami történhet?
- Ott találnak el.
- Nyakon találnak.
- A kézfejemen ér találat.
- Eltalálják a fegyveremet.
- Saját társaim találnak el. (Hát még ha nem véletlen volt!)
- Elesek futás közben.
- Széttörik egy golyó a festéktartályban, vagy a fegyver csövében.

Mobirise
 Cím

Szentendre  laktanya
Dózsa György út 32.
Szentendre
2000

Budafok fedett pálya
Aszály utca 32.
Budapest
1224 

© Copyright Pannon Paintball 2005-2020 All Rights Reserved    design by Stelzel Erik